318.312 danskere har nu set Charlotte Sielings ‘Margrete den Første’ i biografen, men er der hold i det historiske drama, som filmen er baseret på? Af Jesper Smedegaard og Miriam Leander Anders Bøgh liggende på Valdemar Atterdags, Margrethe den førstes faders, sarkofag i Sorø Klosterkirke. OBS! Spoilers kan forekomme. Jeg var blæst tilbage, da jeg forlod biografen efter at have set filmen om Margrete den Første i selskab med en stor del af redaktionen på
Af: Thomas Birthin Schmidt, 4. semester Spaghetti alla Carbonara er uomtvisteligt én af klassikerne fra det italienske køkken. Ja, der findes nærmest ikke den dansker, der ikke har fået smagt på en eller anden variation af denne ret. Og variationer – dem er der mange af. I denne artikel vil jeg agere rollen som maddetektiv og forsøge at gå kilderne igennem for at finde den sande historie om Carbonara – min italienske livret. Hvor stammer
Af: Joachim Holmen Frost, 10. semester Hjemstavnen er for undertegnede en fascinerende forestilling. Det er nemlig forestillingen om denne, som kan mobilisere alt fra proto-fascistisk Blut und Boden højreradikalisme til farverige dansktop dansebands og øko-kollektiver. Jeg vil her sætte luppen over et lille element af min hjemstavnsfascination blandet med sproghistorie: Den etymologiske ordskat, som de danske landsbyer gemmer på. Bynavne er gået fra at være konkrete beskrivelser af områder til blot at udgøre bynavne: sin
Opskrift på figen- og rosinpuré Mad er uden tvivl en af de største eksistensbetingelser her på jord. Måltidet kan siges at være omdrejningspunkt og strukturende for dagens gang. Helt tilbage fra jægersamlersamfundet, hvor måltidet også var i centrum både morgen, middag og aften. Mad er efterhånden blevet en hel kultur, som kan sige meget om en historisk periode eller enkelte lande og deres traditioner. I dette korte indlæg får du et indblik i den middelalderlige