søndag, februar 5

Ugens Udlandsophold: Med Hans Egede som nabo

Af Daniel Glibstrup Frandsen, 6. semester

Jeg hedder Daniel Glibstrup Frandsen, og jeg er på 6. semester i historie med tilvalgsfag i museologi. 

Museologi har hvert år i forårssemestret et praktikforløb, hvor man som studerende kan komme ud på et museum og prøve sine teoretiske og faglige evner af i virkeligheden. Da jeg skulle finde et praktiksted i efteråret 2020, så tog jeg en meget hurtig beslutning om, at jeg ville til Grønland. Dels fordi at det er et land jeg altid har drømt om at besøge og dels fordi, at jeg havde en enorm udlængsel efter en lang periode med nedlukning. 

Valget af praktiksted faldt på Katersugaasivik Nuutoqaq/Nuuk Lokalmuseum som er et lokalhistorisk museum, der varetager Nuuks lokale kulturhistorie. 
Under mit praktikforløb fik jeg tildelt meget ansvar og mange spændende opgaver. Her skulle jeg bl.a. kuratere udstillingen En Arktisk Hovedstad, der omhandlede Nuuks historiske udvikling som hovedstad, lave et udstillingskoncept til en udstilling omhandlende Nuuks historiske vejnavne og arrangere en bustur rundt i byen omhandlende samme tema. De mange forskellige opgaver har givet mig gode erfaringer med det praktiske museale arbejde, og de har været en god mulighed for at afprøve både mine museologiske og historiske kompetencer i praksis. 

Under mit ophold i Grønland fik jeg base i en lejlighed, der lå utrolig centralt i Nuuk med den berømte og berygtede statue af den dansk-norske missionær og kolonisator Hans Egede som nabo. I min fritid fik jeg mange fantastiske oplevelser med sejlture i fjorden, nordlysture på det åbne hav, vandreture omkring fjeldet Lille Marlene samt masser af kulturelle arrangementer. På Grønland er coronavirus praktisk talt ikkeeksisterende, så derfor var der rig mulighed for at leve et normalt liv med barture, koncerter, masser af mennesker og ingen mundbind og restriktioner. 

Jeg vil varmt anbefale, til alle studerende der har lyst og mulighed for at komme ud i verden, at de tager springet ud i det. Det giver fantastiske oplevelser, gode erfaringer og spændende faglige udfordringer. Og hvis du har en god jakke, så synes jeg, at du skal tage rejsen til Grønland. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.