søndag, februar 5

Ugens Udlandsophold: Mere end Gandhi

Af Rasmus Ohmand Madsen, 10. semester

Mit navn er Rasmus, og jeg går på 10. semester. Jeg har siden august 2020 arbejdet for Dansk Kulturinstitut i Indien, og jeg boede i hovedstaden Delhi fra februar indtil for nyligt. Jeg blev ansat som projektkoordinater efter min praktik på instituttet, hvor vores arbejde i højgrad handlede om at fremme kultur, klima og demokrati igennem musik, film, kunst, historie, kulturarv og meget mere. 

Jeg kom til et Indien, som ikke var synderligt ramt af corona, og der var derfor mulighed for at tage på restaurant, bar og rejse rundt. Inden den anden bølge for alvor ramte Indien i midten af april, nåede jeg at se Taj Mahal, besøge byen Jaipur i Rajasthan samt Kolkata i forbindelse med et kulturarvsprojekt, hvor vi skulle se den tidligere danske handelsstation Serampore. 

Det meste af tiden befandt jeg mig i hovedstaden Delhi. En meget speciel by med cirka 25 millioner mennesker. En meget grøn by med en masse træer og parker og et rigt dyreliv i form af enten fugle, jordegern, aber, geder, køer og selvfølgelig de MANGE hunde. 

Jeg boede i min egen lejlighed i Syd-Dehli tæt på instituttet. Selvom det i delhiforstand var tæt på, så tog jeg dog alligevel en autorickshaw hver morgen for at at køre mig til instituttet for den simple pris af 50 rupee (4,10 kr.), og ligesom det var alt andet også meget billigt! 

Inden jeg tog afsted, havde jeg ikke større kendskab til Indien, udover det jeg havde lært i AT i gymnasiet eller under VH til forelæsningerne. Men jeg kan sige, at Indien er meget mere end Induskultur, Mogulriget og Gandhi. Indien er et kæmpe land med utrolig meget kultur og historie. På trods af at man hører mange forfærdelige ting om luftforurening (som jeg nu gerne havde været foruden) og fattigdom, så er Indien på mange måder sin helt egen, hvor du har alt, hvad du skal bruge, men samtidig ikke har noget af det du har brug for. Det er et land fyldt med muligheder og begrænsninger, hvilket gør det til noget helt fantastisk. Folk der har boet i Delhi, de siger, at ’byen gror på én’, og det må jeg sige, at den har gjort på mig. 

Alt det skulle ske, mens jeg skrev mit speciale, hvilket selvfølgelig også var en stor mundfuld i sig selv, men jeg ville ikke på noget tidspunkt have gjort det anderles. Det har givet mig en masse arbejdserfaring, som jeg mener har klædt mig bedre på til livet på den anden side af universitetet. 


Rasmus kom tilbage til Danmark fornyeligt grundet den forfærdelig krise, Indien går igennem lige nu med den anden bølge af Corona. Han står jeg klar til en ”Q&A” til alle slags spørgsmål, du måtte have. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.