søndag, februar 5

Ugens Udlandsophold: Nordlys, fadøl og fysisk undervisning

Af Simon Kristiansen, 6. semester.
Skrevet marts 2021

Mit navn er Simon Kristiansen, og jeg læser mit sjette semester på Háskóli Íslands (HÍ) i Reykjavik som udvekslingsstuderende.  

Den 27. december 2020 landede jeg i Island. Det var koldt, mørkt og det stormede af helvedes til. Jeg kunne se frem til en uges karantæne, hvor jeg blandt andet skulle fejre nytår i isolation – en ret symbolsk afslutning på året 2020. Men var det så det ”rigtige” valg? Indtil videre, ja. Hvorfor? Det skal jeg fortælle jer. 

Først og fremmest har jeg været dødhamrende heldig med hensyn til min boligsituation, hvor jeg bor i en ekstravagant villa med et væld af søde udvekslingsstuderende. I dagligdagen sidder vi og hygger over noget hjemmebag, tager på læsesal eller smutter på café for at drikke cocktails. Lige rundt om hjørnet er den lokale pool, Vesturbæjarlaug, hvor man kan forsvinde væk fra et samfund med restriktioner og slappe af uden maskering sammen med de lokale. Poolen er opvarmet med geotermisk energi fra øens vulkanske aktivitet, som præger samfundet mere end COVID i øjeblikket. Mange tusinde jordskælv har nemlig ramt området omkring Reykjavik de seneste par uger, hvor der er stor fare for vulkanudbrud i den nærmeste fremtid. 

Her forleden spillede jeg Disc Golf i den lokale park (Disc Golf er, ligesom på historiestudiet, enormt populært i Island). Det var fuldstændig vindstille, men alligevel begyndte trætoppene at ryste – dette var på grund af et jordskælv som målte 5.7 på richterskalaen. Moder natur bidrager i sandhed til en anderledes hverdag. Der gik kun en uge efter min ankomst i Reykjavik, hvor nordlyset viste sig frem og kunne anskues fra min baghave. 

HÍ har gjort umådeligt meget for at inkludere udvekslingsstuderende i studiemiljøet, hvor skolen har arrangeret forskellige sociale events. Her blev man meldt ind i en mentorgruppe, som kunne fungere som en potentiel social kernegruppe. Min egen gruppe består af to mentorer fra Island, to studerende fra Finland og en studerende fra Østrig. Primært bruger vi vores tid over en fadøl på studenterbaren, hvor vi diskuterer vores forskellige indtryk af Island og vores fag. 

Mine tredive ECTS bliver dækket af tre kurser; Icelandic CultureSociolinguistics og Film and Philosophy. Undervisningsstrukturen er præget af det amerikanske skolesystem, hvor vi har meget obligatorisk læsning, som vi bliver testet i ugentligt – dette er en stor andel af vores endelige karakter. Derudover har vi midtvejseksaminer i form af multiple choice-prøveformen.  I begyndelse af mit semester var undervisning virtuel, men der gik ikke længe før, at den fysiske undervisning blev en realitet. Endelig er det virtuelle gøjl overstået. 

___________
Ugens Udlandsophold sætter en gang om ugen skarpt på en studerende tilknyttet historie/AU, der udlever en del af sin studietid ude i den store vide verden. Følg med og drøm dig væk i en coronatid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.