søndag, februar 5

Aarhus-guiden: Dit overblik over smilets by

Af Mikkel Jensen

Aarhus kan tage pusten fra mange. Det er altid svært at finde sig til rette et nyt sted, og for nogle af jer kan det måske være første gang, I befinder jer i byen. Men bare rolig, det er hjælp at hente. Eksempelvis lige her!

Kaffe

Noget af det vigtigste for os studerende er koffein. Helst i store mængder. Hvis man dog skulle blive fristet til at prøve noget, som ikke blot er fra den store tank i kantinen, kommer der hermed opfordringer til god kaffe: Café Jorden: Hyggeligt sted med fleecetæpper, varmelamper og mulighed for at nyde et stykke med nikotin i samspil med sin kaffe. Café Vestergade: Brætspil, hygge så det basker, mad og mulighed for fadøl. Løvens bogcafé: Er lidt ligesom navnet antyder. En bogcafé med alt hver hjertet begærer. Stearinlys, hyggelig indretning og bøger. Også udmærket sted at læse. Min egen favorit skal dog findes ved Graven i latinerkvarteret. La Cabra Coffee: Det er bare stedet, hvor du finder den bedste kaffe. Fantastisk beliggenhed og lunefuldt sted. Et besøg værd.

Mad

Kaffe er vigtigt og dermed også i pole position i denne tekst. Vi skal dog ej glemme mad. For dælen det er vigtigt. Sunshine Sandwich: Stedet hvor Jonas Dalbøge indtager de fleste af hans måltider. Den vil jeg lade stå på hans regning, men opfordring er hermed sendt videre. Jonas har dog flere gange nævnt, at deres berømte Mimis (VIGTIGT: bestil med kylling i stedet for chorizo) er helt uden sidestykke og ubetinget den bedste sandwich i Århus. Hvorvidt han har ret, skal jeg ikke udtale mig om, men han lyder meget entusiastisk, når han nærmest på daglig tale beretter om sandwichen. Burger Shack: Er blevet landskendt. Og det er af god grund. De er simpelthen kåret til Danmarks bedste bruger. Du kan finde dem i Trøjborgcenteret. Oli Nico: Serverer en ganske habil moule frites til næsten ingen penge. Så hiv daten med og imponér. Du finder derudover det bedste pitabrød hos De fyrretyve røvere: Det gider jeg ikke engang diskutere.

Natteliv

Café Paradis: Det er stedet, hvis du føler, at danseskoene skal luftes – det er klart et af Aarhus’ klenodier. Vinstuen: Også kaldet ”Lasse Selmers andet hjem”. Klassisk bodegastil bare med ungt klientel. Det er godt på en mandag, tirsdag eller onsdag aften. Shen Mao: Hvis du bare gerne vil tæve folk i bordtennis. Derudover spiller de hiphop på fuldt tryk. Dertil kan nævnes, Le Coq, Risras og Café Aarhus. Alle gode steder på deres egen måde. Prøv dem. Og ellers skal du bare tage i FRED.

Kultur og events.

ARoS: Vi kender det alle sammen og bliver dagligt mindet om stedet grundet deres opmærksomhedskrævende regnbue på toppen. Det sagt, så har de mange gode udstillinger. Den Gamle By. Altid i udvikling og så kommer I gratis ind med jeres studiekort. I kan også tage en tur igennem museet om aftenen, hvor der er åbent og for det meste ingen mennesker. Aarhus Teater og Aarhus Musikhus: Hold øje med deres programmer, man kan oftest få nogle rigtig gode oplevelser for ikke ret mange penge. Spot festival og Northside: Altid en udsøgt fornøjelse. Og til alle os som er blevet for gamle til Roskilde Festival, er det helt ideelt. Sidst men ikke mindst skal nævnes spillestedet Radar. Aarhus’ alternative spillested. Koncerter hver uge. Rock, punk, indie, jazz, elektronisk, metal og alt musik der i mellem. Altid meget eksperimenterende musik, hvor der er fokus på nichegenrer. Fedt, fedt sted, der i den grad kan anbefales, hvis du gerne vil udvide din musikhorisont.

Ellers skal I også holde øje med de mange dejlige foreninger og arrangementer på historiestudiet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.