onsdag, marts 29

Det varme korstog og de mange pirater

Torsdag d. 15. september stod en klar sensommersol og bagte på bygning 1461’s røde mursten. Luftfugtigheden var høj, varmen overvældende og travlheden stor, for Middelaldercirklen gjorde klar til semesterets første store arrangement. Lidt i fem væltede ikke mindre end 70 studerende og undervisere ind i lokale 516 tiltrukket af den fængende titel ”Korstog & Pirater”. Ph.d. og videnskabelig assistent ved Aarhus Universitet, Ane Bysted, gav et crash course i korstogshistorie og dykkede dernæst ned i Anders Sunesens forberedelse af sin prædikenkampagne til Det Femte Korstog. Hernæst havde Middelaldercirklen inviteret ph.d. og adjunkt ved Syddansk Universitet, Thomas Heebøll-Holm til at holde oplæg på Aarhus Universitet. Han tog os med på en rejse gennem middelalderens pirateri og tegnede et billede af piratens udvikling gennem tiden. Begge oplæg tog udgangspunkt i papers givet ved henholdsvis the Society for the Study of the Crusades and the Latin East (SSCLE2016) og the International Medieval Congress in Leeds (IMC2016).

Efter to standhaftige timer i et iltfattigt og overophedet lokale tørstede masserne, og det var kærkomment, at Middelaldercirklen kunne byde på semesterstartsreception med kolde øl, sval hvidvin og rigeligt med snacks. Festlighederne og den gode stemning fortsatte til midnat, og der måtte flere gange tilgå nye forsyninger af drikkevarer.

Middelaldercirklen siger tak for en fænomenal semesterstart, og vi glæder os til at se jer til vores kommende arrangementer.

Kommende arrangementer i oktober:

3. oktober – ”Læse- og skrivefærdigheder i 1500- og 1600-tallet” ved Charlotte Appel

27. oktober – ”Valgfagsaften – Vikingetid og tidlig middelalder” ved Marie Bønløkke Spejlborg, Mathilde Baade Høberg og Gustav Alexander

Af stud.mag. Kasper Lynge Tipsmark