søndag, februar 5

Cribs: Kongen af Vildanden

Af Lucas Enghoff Olsen & Johanne Krog Petersen

IMG_5546web

Vi på redaktionen er helt tossede med drengene på båden. Og drengene på båden er helt tossede med båden. Det har resulteret i, at Thomas Emil har taget båden som sit hjem, og at vi selvfølgelig besøgte ham endnu en gang.

 

Duften af sovs fra ”Havnens Perle” forenes i en skøn koncert med ikke-duftene fra det sterile Isbjerg. Skibene sejler ind og ud i en jævn strøm med fiskene, og øllene knappes op. Vi er endnu en gang på havnen i Aarhus.

Vi er her for at besøge Thomas Emil, der efter en længere periode som medejer af båden Vildanden har besluttet at gøre båden til sit hjem. Og vi er nysgerrige.

 

Hvad fik dig til at flytte ind?

”Jeg flyttede herned, fordi jeg synes, det var træls at bo der, hvor jeg boede før. Opvasken blev simpelthen for stor. Nogen gange tog jeg ned på Vildanden for at samle mig mod til, slappe af og samle tankerne. Så er jeg egentlig bare blevet her lige siden”

Jeg kan se, at bad ikke er eksisterende. Hvad gør du med det?

”Så har jeg måske 19 mia. liter vand til at ligge lige uden for båden. Det er bare ud på sundet og så ellers bare at hoppe i. Jeg gjorde det her for nylig. Der valgte jeg så at tage den inde i havnen, der skulle jeg skynde mig lidt”

Får du søsyge?
Når man har været på båden lidt, vænner man sig til det og bliver mere og mere søstærk. Jeg har så godt nok fået lidt med lænden: jeg går konsekvent lidt til side. Man overkompenserer jo så, når man kommer op på fastlandet, fordi man er vant til at sidde og gynge lidt”

Er det noget med, at du er begyndt at blive kaldt Thomas-sidevind ude i byen?

”Ja, det må man ligesom tage med.”

Vi kan se, at køkkenet er ganske beskedent, hvordan får du mad?

Det eneste køkkenremedie, jeg har, er en gammel kogekedel, så den første uge levede jeg på instantkaffe og kopnudler. Og så var der en enkelt dag, hvor jeg tog lidt frokost i Nobelkantinen. Nu har den ellers stået på en del flæskestegssandwich og dybstegte kyllinger fra ”Havnens Perle”.

The master bedroom, der er plads til to mennesker, kan jeg se?

”Det er sket en gang, at der var damebesøg. Jeg valgte så at smide hende ud igen, da det ligesom ikke var mig, der havde inviteret hende herned. Sådan er det lidt her. Der er nogle typer hernede, og man skal passe på, hvad man siger. Lige pludselig følger de efter en. De skal ha’ lidt af Vildanden”

”Der er da en i båden, der har været hernede og make-the-love”

Vender i så puderne?

”Det kan ikke svare sig, nej”

Har I sådan et tegn, når der sker ting i the master-bedroom? Er det noget med, at man sætter en sok op i masten?

”Vi har det sådan, at hvis vi ved, der er andre nede på havnen, man kender, så skal man lige ud og trykke på hornet. Alle skibe har jo sådan et nødhorn”

Er der nogle ulemper ved at bo hernede?

”Ja, nu er det 27 dage siden, jeg flyttede herned. Jeg har haft lungebetændelse de sidste 23 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.